Снимка: ПрезидентствоНие, сърбите, обичаме българите, искрено казвам, че при нас

...
Снимка: ПрезидентствоНие, сърбите, обичаме българите, искрено казвам, че при нас
Коментари Харесай

Президентът Вучич: Няма нито един сърбин, който да не обича българите

Снимка: Президентство

Ние, сърбите, обичаме българите, откровено споделям, че при нас няма нито един сърбин, който не обича българите - не познавам подобен, сподели сръбският президент Александър Вучич по време на взаимното посещаване с Румен Радев в Димитровград, Сърбия, написа novini.bg.

" Желаем положителни връзки, и в случай че някой каже, че се нуждаем от България единствено с цел да продължим по пътя към Европейския съюз, това не е по този начин. Нуждаем се от България като комшия, като другарска страна ", означи Вучич и добави: " Разбира се, европейската вероятност е добре пристигнала, само че това за нас не е мотив или претекст за положителни връзки с България ".

По думите на Александър Вучич българите и сърбите са два приятелски народа и прикани сънародниците ни в Сърбия да обичат и усещат за свои както своя български жанр и етническа принадлежност, по този начин и родината си Сърбия.

В двора на гимназията " Св. Св. Кирил и Методий “ в Димитровград двамата президенти направиха първа копка на монумент на славянските първоучители. По самодейност на президента Вучич от 2019 година 24 май ще бъде включен измежду формалните празници в Република Сърбия.

Символично двамата държавни глави сервираха дружно венци на паметника на починалите български и сръбски воини през Сръбско-българската война от 1885 година на Нешков връх.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР