Снимка: Пресцентър МСМинистърът на Министърът на правосъдието Данаил Кирилов участва

...
Снимка: Пресцентър МСМинистърът на Министърът на правосъдието Данаил Кирилов участва
Коментари Харесай

Министър Кирилов представи пред ЕС предприетите от България мерки срещу COVID-19

Снимка: Пресцентър Министерски съвет

Министърът на Министърът на правораздаването Данаил Кирилов взе участие през днешния ден в неофициална видеоконференция на министрите на правораздаването на Европейския съюз (ЕС), чиято цел бе продан на опит и възстановяване на координацията в региона на правораздаването в изискванията на разпространяването на COVID-19.

Министър Кирилов показа пред сътрудниците си подхванатите от България законодателни и административни ограничения през миналите седмици, като отдели особено внимание на правната уредба, въведена със Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, написа Канал 3.бг.

Отбеляза и решението на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет за прекратяване на образуването и разглеждането на административните, наказателните, гражданските и комерсиалните каузи с категорично посочени изключения. Акцентът в изявлението беше подложен върху тези ограничения, които са директно свързани със правосъдното съдействие в рамите на Европейски Съюз.

Правосъдният министър посочи, че със Закона за изключителното състояние не са направени промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които да засягат процесуалните права на обвинения и потърпевшите от закононарушения.

По въпроса за ограниченията в местата за отнемане от независимост той осведоми, че са лимитирани свижданията, отпуските и работата на външни обекти, както и че са взети ограничения за обезопасяване на срещите сред лишените от независимост и техните юристи.

Министрите на правораздаването се сплотиха към мнението, че шерването на информация за въвеждането и осъществяването на ограничения на национално ниво следва да продължи постоянно, като в оптималната степен се употребяват опциите на Европейските правосъдни мрежи по наказателни и по цивилен и търговски каузи, Евроюст и Европейския портал за електронно правораздаване.

Както Комисията, по този начин и страните членки подчертаха, че в миг на изключителна обстановка е извънредно значимо да се одобряват ограничения, които да са краткотрайни и пропорционални. Те следва да преценяват общите полезности на Европейския съюз и правилата на правовата страна. Обмисля се основаване на спешна група по отношение на използването на Европейската заповед за арест. Координацията сред министрите на правораздаването ще продължи, в това число по отношение на ограничения, които могат да понижат негативните последствия от рецесията за жителите и бизнеса.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР