Снимка Пресслужба на Министерство на външните работи на РусияНародът на

...
Снимка Пресслужба на Министерство на външните работи на РусияНародът на
Коментари Харесай

Русия:Афганистан също никога няма да забрави НАТО

Снимка Пресслужба на Министерство на външните работи на Русия

Народът на Афганистан никога няма да не помни прелестната организация на НАТО. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС. Захарова написа позицията в своя канал в Telegram във вторник.

" Струва ми се, че те също няма да не помнят него и прелестната му организация. Никога. Да перифразираме Пушкин: най-мръсната измама е най-мръсният образец ", написа Захарова.

Повод за коментара ѝ стана вчерашното изказване на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг. Той настоя, че летището в Кабул би трябвало да остане отворено и се зарече да не бъдат забравени афганистанците, изоставени след напускането на американските и съюзническите сили.

" От значително значение е да запазим летището отворено както с цел да дадем опция за филантропична помощ за афганистанския народ, по този начин и с цел да сме сигурни, че можем да продължим да извеждаме хора - тези, които са желали, само че не бяха в положение да вземат участие във военната евакуация ", отбеляз той в изявление за " Франс прес ".

" Няма да ги забравим ", увери Столтенберг.

Столтенберг се закле, че съюзниците ще поддържат дипломатически напън върху талибаните да позволят на оставащите афганистанци и техните фамилии, които са работили в помощ на напъните на Запада и в този момент се усещат в риск, да изоставен страната.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР