Снимка пресслужба на ДПСОбластите Силистра и Търговище отбелязаха Международния ден

...
Снимка пресслужба на ДПСОбластите Силистра и Търговище отбелязаха Международния ден
Коментари Харесай

ДПС показа как отбелязаха в Силистра и Търговище Международния ден на майчиния език

Снимка пресслужба на Движение за права и свободи

Областите Силистра и Търговище означиха Международния ден на майчиния език. Това оповестяват от пресцентъра на Движение за права и свободи на формалната си интернет-страница. 

Ето и цялостния текст на известието без редакторска интервенция: 

Зам.-председателят на Движение за права и свободи Филиз Хюсменова, Областните препоръки на Движение за права и свободи – Силистра и Търговище се погрижиха за отбелязването на Международния ден на майчиния език – 21 февруари. Бяха проведени поетично-музикални вечери на турския фолклор в читалището на с. Преславци, общ. Тутракан и в клуб " Васил Левски " в гр. Търговище.

В празника в Народно читалище „ Светлина ” се включиха самодейни трупи, фолклорни групи,  млади рецитатори от СУ „ Христо Ботев ” - с. Паисиево, общ. Дулово и от селата Търновци и Преславци, общ. Тутракан, и с. Искра, общ. Ситово. Местните поданици и гостите на тържеството, бяха очаровани от знанията и ентусиазма на участниците. Повече от два часа, стихове, песни, танци, театрални сценки внесоха нюанс и въодушевление в залата. Участниците бяха поздравени от координатора на Европейския информативен център на Филиз Хюсменова в Дулово – Нигяр Музаферова от името на евродепутата и получиха поощрителни награди.

Празника почетоха поети и писатели на турски език - Хабил Курт и Наим Баков от Силистра, Орхан Мемиш от с. Искра, Невхис Мустафа- ръководител на регионалната конструкция на Женската организация на Движение за права и свободи - Силистра, общинският ръководител на партията в Тутракан - Нехат Кантаров, кметът на с. Паисиево, общ. Дулово - Гюрджан Рахми и общински съветници от Движение за права и свободи.



В Търговище децата изпълняваха стихове и песни от турския фолклор пред родители и посетители, измежду които бяха инж. Хатидже Алиева – ръководител на Общински съвет на Движение за права и свободи в Търговище, представители на женското сдружение  и на МДПС - Търговище. Коoрдинаторът на Европейския информативен център на Филиз Хюсменова в Търговище Емине Юсеинова награди участниците с книжки на турски език, пъзели и сладки изкушения.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 5 минути) Рейтинг: 49203 | Одобрение: 26043 нямам нищо срещу турския език обаче по кое време тези хора ще се осъзнаят, че са чисти българи приели исляма и турския език, къде от боязън, къде поради привилегиите да заплащат по - ниски налози по времето на османската империя. това че приказваш турски и си мохамеданин не те прави турчин, все едно като приказваш британски и си християнин да си американец. хайде просветете ги най-малко малко. Движение за права и свободи единствено гледа да им внушава някакви нелепости за произхода им с цел да ги ръководи под строй, само че даже Доган доста добре знае че си е чист българин ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ! Напиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР