Снимка Прессекретариат на ПрезидентаПрезидентите на България и на Румъния Румен

...
Снимка Прессекретариат на ПрезидентаПрезидентите на България и на Румъния Румен
Коментари Харесай

Президентите на България и Румъния: Не се противопоставяме на Русия

Снимка Прессекретариат на Президента
Президентите на България и на Румъния Румен Радев и Клаус Йоханис обявиха, че не се опълчват на Русия, макар, че и двете източноевропейски страни са членки на НАТО и на Европейски Съюз, написа The Sacramento Bee, представен от Фокус.
Румен Радев декларирал, че „ информационните линии с Русия би трябвало да останат отворени, с цел да има откровен и открит разговор с Русия, което ще облекчи напрежението и ще избегне вероятните спорове “. Радев, който бе определен за президент на България през ноември 2016 година е за по-близки връзки с Русия, а страната му обичайно има положителни връзки с Москва.
На собствен ред Йоханис декларирал, че Румъния „ няма проблем “ с България по отношение на връзките й с Русия. Москва подлага на критика Румъния за това, че на нейна територия има обект на противоракетната защита на Съединени американски щати. Йоханис уточни, че базата е „ чисто отбранителна “ и добави, че „ НАТО няма тактика против Русия “.
По време на двудневното си посещаване в Румъния Радев разиска въпроси свързани с НАТО, сигурността в Черно море, търговията и европейските въпроси. Той уточни, че двете страни се радват на двустранна търговия в размер на четири милиарда евро за миналата година. Той похвали битката на Румъния против корупцията и добави, че България може да заеме „ правила “ от нея.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР