Снимка Правителство на БългарияПредседателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров написа писмо

...
Снимка Правителство на БългарияПредседателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров написа писмо
Коментари Харесай

Цацаров с писмо до Репортери без граница. Твърди, че запорите на сметките на издателя на Дневник и Капитал не са заради критиките срещу властта

Снимка Правителство на България

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров написа писмо до борда на " Репортери без граници " - Пиер Аски. Повод за писмото му е осъждането от страна на организацията на " растящия политически напън над главната самостоятелна медийна група " Икономедиа ", издател на " Капитал " и " Дневник ", съобщи " Дарик нюз ".

Медиите са главните сериозни издания, останали към момента в България.

В писмото Цацаров твърди, че запорите на семейство Прокопиеви са за пране на пари и нямат общо с медийния им бизнес. Цацаров облръща внимание още, че правото на Прокопиев да се отбрани в съда по делата против него не е еднакво на спекулации по адрес на свободата на словото в България-

В него Цацаров изяснява на Аски, че КПКОНПИ е самостоятелен държавен орган, избиран от Народното събрание, а производството по лишаване на нелегално добито имущество е уредено в закон. " Г-н Иво Прокопиев е обвинен по две наказателни производства, едно от които към този момент се преглежда в съда по импортиран против него и други лица обвинителен акт. Обвиненията касаят пране на пари и съучастничество в длъжностно закононарушение, като помощник на някогашен финансов министър при продажба на занижени цени на държавен дял в енергоразпределително сдружение. Процедурите в КПКОНПИ против него са стартирали вследствие на тези обвинявания ", коментира на  шефа на " Репортери без граници " Цацаров. Той цитира и решението на КПКОНПИ, импортирано в Софийски градски съд на 20 май, съгласно което се желае лишаване на нелегално добито имущество от семейство Прокопиеви за близо половин милион лв.. Това имущество няма отношение към издателската активност на фамилията, безапелационен е Цацаров.

" Г-н Иво Прокопиев има право да се пази, както по обвиняванията в осъществени закононарушения, по този начин и в производството по лишаване на нелегално добито имущество, по всевъзможен начин, които намира за нужни. Струва ми се обаче, че правото му на отбрана следва най-малко да изключва спекулата, че се прави посягане над свободата на словото ", обръща внимание на Аски шефът на КПКОНПИ.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 3 минути) Рейтинг: 74424 | Одобрение: 36259 да бе повярвахме. колкото офанзивата на Гешев против Радев не беше тъй като скоро ще опустоши корумпираното ви ръководство НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР