снимка Пламен БояновДокато цялата страна следи новините около различните зарази

...
снимка Пламен БояновДокато цялата страна следи новините около различните зарази
Коментари Харесай

Така ли се борим със заразите? Заснеха прасе да се разхожда свободно по пътя във варненска махала

снимка Пламен Боянов

Докато цялата страна следи новините към другите болести от чума – по свинете и при дребния рогат добитък, варненец се натъкна на странна панорама в края на града. В ромската махала на регион „ Владислав Варненчик “ свободно разхождащо се прасе препречи пътя на колата му.

Снимката на скитащото животно беше оповестена от Пламен Боянов във групата във Facebook „ Забелязано във Варна “ през вчерашния ден.

Трябва да подчертаем, че развъждането на селскостопански животни в града е неразрешено и това изрично е записано в Наредбата за публичния ред на Община Варна. Ромите от „ Владиславово “ обаче очевидно въобще не се преценяват с тази наредба.



Именно в Североизточна България, включително и във Варна и района е най-сериозна заплахата от болест със свинска чума. Предприети са разнообразни ограничения, в това число и организирането на ловни дружинки, които са изтребват дивите свине, които могат да пренесат заболяването. На този декор както безотговорността на стопаните на прасето, по този начин и неналичието на надзор от страна на институциите е много стряскаща.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР