Снимка: pixabayУвеличение на заплатите в държавния сектор влиза в сила

...
Снимка: pixabayУвеличение на заплатите в държавния сектор влиза в сила
Коментари Харесай

Минимум 800 лв. ще получава една медсестра в Сърбия

Снимка: pixabay

Увеличение на заплатите в държавния бранш влиза в действие в Сърбия от 1 ноември, като най-голямо ще бъде то за медицинските сестри - 15 %,  това оповестява белградският вестник „ Блиц ”, представен от Българска телеграфна агенция.

Сестрите със приблизително особено обучение ще получават от 45 684 динара (приблизително 800 лева.) до 49 241 динара (861 лева.), а тези с висше – от 52 181 динара  (913 лева.)  до 55 592 динара  (972 лева.).

Заплатата варира съгласно местоработата  – здравен център, болнично поделение или „ Спешна помощ ”.

У нас експертите по здравни грижи стачкуваха с искане за минимална заплата за медсестра 900 лева в общинска болница или 950 лева – в университетска.  Уверенията на властта са, че ще обезпечи нужните пари за това.
В Сърбия  увеличение от девет %  ще получат работещите в областта на образованието, съдиите, прокурорите, обществените служащи и членовете на службите за сигурност.  Работещите в държавната администрация ще получат нарастване на заплатите с осем %.
Минималната заплата до края на годината ще възлезе на 27 000 динара  (472 лева.) , а от 1 януари следващата година ще е малко над 30 000 динара (525 лв).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР