снимка PixabayУспехите на Турция в борбата срещу коронавируса се дължат

...
снимка PixabayУспехите на Турция в борбата срещу коронавируса се дължат
Коментари Харесай

Турските COVID-детективи намират дори любовниците на заразените

снимка Pixabay

Успехите на Турция в битката против ковид се дължат на два съществени фактора – нападателно лекуване в началния етап на вируса, както и екипи от „ детективи ”, които наблюдават контактните лица на инфектираните, съобщи това съобщи Факти.бг, цитирайки следствие на Sky News.

Турция досега е тествала 5 милиона души за COVID-19, а хиляди екипи от така наречен „ детективи ” търсят инфектирани, техни контактни лица и всички тези, които могат да са носители на вируса. Един от водещите лекари в страната съобщи, че релативно ниският % на смъртност се дължи на обширната мрежа за тестване и следене, както и агресивното лекуване в ранните стадии на болестта.

По публични данни смъртните случаи с COVID-19 в Турция са под 6000 при население от 83 милиона. За съпоставяне във Англия има 46 000 починали при население от 66 милиона души. На турска земя работят към 8500 екипа с общо 16 300 „ детективи ”. Те намират всеки родственик, сътрудник от работата, даже скришен ухажор на лицата, които са дали позитивна проба. След това им споделят да се изолират за 14 дни. Въпросните контактни лица са тествани за ковид даже при най-малкия признак за болестта.

Лечението им стартира незабавно – даже признаците да са незначителни. Именно в това се крие ключът към триумфа на Турция против пандемията. Освен това всеки стадий от лекуването – тестване, лекарства и болнично лекуване, е безвъзмезден. Турция създава лично лекарство хидроксихлорохин, придобило полемична известност след изявления на президента Доналд Тръмп. Някои пациенти се лекуват с плазма, до момента в който други – с фавипиравир. Веднъж попаднал в болница, пациентът незабавно се подлага на терапия с О2, антикоагуланти, витамини, стероиди и дози фавипиравир или хидроксихлорохин. Повечето пациенти напущат болничното заведение до дни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР