Снимка: pixabayУчени от Харвард и Масачузетския технологичен институт са открили

...
Снимка: pixabayУчени от Харвард и Масачузетския технологичен институт са открили
Коментари Харесай

Учени от САЩ откриха 10 мутации в ДНК, които увеличават риска от шизофрения

Снимка: pixabay

Учени от Харвард и Масачузетския софтуерен институт са разкрили 10 до момента неразучени разновидности, появяването на които в човешката ДНК усилва риска от шизофрения. Това се твърди в публикация на Американското сдружение за човешка генетика (ASHG).

„ Основната цел на нашето проучване е да разберем генетичните аргументи за шизофрения и да мотивираме създаването на нови лечебни средства. През последните 50 години създаването на лек за шизофрения има стеснен прогрес, само че през последното десетилетие ние започнахме да вършим генетични открития, които ни оказват помощ да разберем по-добре механизмите, залегнали в основата на това разстройство. “, споделя докторът откривател Тарджиндър Сингх.

Шизофренията е тежко психологично разстройство, рискът от което може да бъде доста повишен, в случай че се нарушат избрани гени, кодиращи протеин. 

Проучванията демонстрират, че понижаването на функционалността на глутаматните рецептори, виновни за връзката сред мозъчните кафези, води до появяването на признаци на болестта, тъй че тази система евентуално може да бъде цел за бъдещи лекувания.

Като част от опита учените проучиха геномите на 25 хиляди души, страдащи от шизофрения, и контролна група от 100 хиляди здрави хора. Тези хора, изяснява Сингх, са определени при изискване, че всички техни родственици през последните пет генерации не са получили сходна диагноза и не са имали други психологични разстройства.

Учените се надяват, че проучването на тези разновидности и гени ще им помогне да схванат по какъв начин да поправят нарушаванията в работата им с медикаментите и ще помогне на хората да се отърват от това заболяване.

Превод: „ Петел ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: