Снимка: pixabayТурция трябва да действа осъзнато, за да предотврати война

...
Снимка: pixabayТурция трябва да действа осъзнато, за да предотврати война
Коментари Харесай

Журналист: Турция трябва да действа осъзнато, за да предотврати война срещу Гърция

Снимка: pixabay

Турция би трябвало да работи осъзнато, с цел да предотврати война (срещу Гърция). Защото войната е закононарушение, в случай че не е за национална защита, както е споделил бащата на модерната република Ататюрк. Това съобщи журналистът Юсуф Канлъ в разбор за „ Хюриет дейли нюз ”, написа обстоятелства.бг.

През последните седмици напрежението сред съседките Турция и Гърция се увеличи до алено, а мотив са сондажите на турските кораби в Източното Средиземноморие и продължаващите към този момент десетилетия териториални разногласия. И от Анкара, и от Атина, имаше изявления за вероятен боен сюжет, само че преди всичко стои разговорът за понижаване на напрежението. Юсуф Канлъ написа, че започването на война е доста елементарно, само че сложното е да излезеш от нея.

От друга страна, да бъдеш съдбоносен и хладнокръвен може да помогне на твоите съперници да схванат, че за националните си ползи една страна в действителност може да влезе във война. По този метод непоколебимостта може да бъде значим запас за дипломацията, която взе участие в съществени договаряния за отбягване на физическа борба.

Юсуф Канлъ уточни, че в Източното Средиземноморие Турция ще пази своите права и ползи. Тя няма да удари първа, само че в случай че бъде нападната, ще отговори „ със жанр ”. Анализаторът цитира думи на различен турски специалист, че Гърция е станала страна, без да води война. Гръцката страна е артикул на съглашение сред Франция, Италия, Англия и Русия, което Османската империя не е одобрила.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР