Снимка PixabayСветовният дълг е 230 трилиона долара и се е

...
Снимка PixabayСветовният дълг е 230 трилиона долара и се е
Коментари Харесай

Световният дълг се е увеличил с 50% само за десет години

Снимка Pixabay

Световният дълг е 230 трилиона $ и се е нараснал с 50% единствено за 10 години, заяви Милена Виденова, началник на компания за обезпечаване на кредитния риск. Виденова очерта възходящия протекционизъм и комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай като едни от най-големите опасности пред международния стопански напредък, заяви БНР.

Увеличаването на задълженията в международен мащаб е най-големият световен риск пред стопанската система, безапелационна е Милена Виденова:

" Защото при положение на доста закъснение на растежа централните банки в този момент биха имали по-малко независимост на деяние, в сравнение с през 2008 година “.

Протекционизмът и непредсказуемостта, идваща от Вашингтон, също съставляват сериозен риск пред световната стопанска система:

" Ако Доналд Тръмп разгласи толкоз доста протекционистични ограничения, когато американската стопанска система процъфтява, безработицата е ниска, представете си какво би могъл да направи, в случай че американската стопанска система стартира да демонстрира признаци на уязвимост или когато влиза в идната президентска акция ".

Развитието на технологиите и въздействието им върху търговията също е развой, който бизнесът би трябвало да следи деликатно, тъй като:

" Разрушава световните вериги за основаване на стойност и слага под въпрос позицията на обичайните участници във всички страни ".

Сред огромните опасности пред международната стопанска система са геополитическото напрежение, обстановките в избрани страни като Венецуела и възходящият брой на военните спорове.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР