Снимка: pixabayРумънците ще гласуват днес на втория кръг на президентските

...
Снимка: pixabayРумънците ще гласуват днес на втория кръг на президентските
Коментари Харесай

Румънците избират президент

Снимка: pixabay

Румънците ще гласоподават през днешния ден на втория кръг на президентските избори, в който актуалният президент Клаус Йоханис ще се бори за втори мандат в конкуренция с някогашния министър председател Виорика Дънчила, оповестяват румънските медии, написа Novini.bg.

60-годишният Йоханис, претендент на ръководещата Национално-либерална партия, получи 37,82 % от гласовете на първия кръг, който се състоя на 10 ноември.

55-годишната Дънчила, чието държавно управление беше свалено с избор на съмнение през октомври, е претендент на Социалдемократическата партия. Тя получи 22,26 % от гласовете на първия кръг.

Над 18 милиона румънци имат право на глас. В рамките на изборния ден в страната ще работят 18 748 изборни секции. Гласуването стартира в 7.00 часа и приключва в 21.00 часа, само че при нужда може да бъде удължено до 23.59 часа.

В чужбина са проведени 835 изборни секции. За първи път на тазгодишните избори румънците от диаспората могат да гласоподават в три следващи дни: петък, събота и неделя.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР