Снимка: pixabayПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че очаква към

...
Снимка: pixabayПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че очаква към
Коментари Харесай

Тръмп обеща ваксина срещу вируса за всеки американец до април догодина

Снимка: pixabay

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че чака към април следващата година да са налице задоволително дози на ваксина против ковид за всеки американец, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Стотици милиони дози (от ваксината) ще постъпват всеки месец и ние чакаме до април да има задоволително ваксини за всеки американец ", сподели той на конференция във Вашингтон.

Президентът добави, че разпространяването на имунизацията ще стартира до 24 часа, откакто тя бъде утвърдена от федералните здравни регулатори.

" С една дума, ще разполагаме с безвредна и ефикасна ваксина и ще победим вируса ", акцентира той.

По-рано Тръмп споделяше, че ваксина може да бъде утвърдена още през октомври - прекомерно упорит период, който съгласно редица специалисти е малко евентуално да бъде спазен.

А съветникът на Тръмп Скот Атлас, който е член на работната група на Белия дом за битка с Ковид-19, сподели през вчерашния ден, че американските управляващи ще разпределят през януари 2021 година над 100 млн. дози ваксина против ковид. С приоритет ще ги получат хора от уязвимите групи на популацията, както и медицинските чиновници, борещи се против вируса, сподели Атлас, представен от ТАСС, на брифинг в Белия дом.

На конференцията си нощес Тръмп изрази вяра, че границата сред Съединени американски щати и Канада, затворена от няколко месеца за несъществени пътувания заради пандемията, ще бъде отворена до края на годината. Часове по-рано срокът за затварянето й още веднъж бе удължен с месец до 21 октомври. Мярката се взема, за
да се спре пандемията от Ковид-19, разгласи канадският министър на публичната сигурност и гражданската отбрана Бил Блеър, представен от Агенция Франс Прес. Разрешени са единствено превозването на артикули и пътувания по основни аргументи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР