Снимка: pixabayПо указания на вицепремиера и министър на външните работи

...
Снимка: pixabayПо указания на вицепремиера и министър на външните работи
Коментари Харесай

В разгара на пандемията прибират българи от Испания и ОАЕ

Снимка: pixabay

По инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в ход е организация на специфични полети, с които български жители от Кралство Испания и от Обединените арабски емирства ще могат да се завърнат в родината, написа Novini.bg.

Министерство на външните работи в партньорство с самолетна компания „ България Ер “ провежда полета по маршрута София-Мадрид-Барселона-София със аероплан еърбъс със 180 седалки. С него ще се завърнат в страната български жители, които са изявили предпочитание за това в посолството ни в Мадрид и в генералните консулства в Барселона и във Валенсия.

Гражданите би трябвало да заплатят сумата от 300 евро, която покрива разноските по полета. Всички декларирали предпочитание да пътуват жители са получили информация за методите за заплащане, а след това ще бъдат известени и за датата и часовете на политане на самолета.

Организацията на полета се координира от посланика ни в Кралство Испания Иван Кондов.

Към момента има поръчки, надвишаващи потенциала на самолета, само че единствено 51 жители от деклариралите са направили заплащане на дължимата сума. След възнаграждение на всички места в самолета самолетната компания има подготвеност незабавно да извърши полета.

По информация на задачата ни в Мадрид към 30 наши сънародници, пребиваващи на остров Тенерифе, също са декларирали желанието си да се завърнат в България. Тъй като тяхното прибиране с пряк полет за София би коствало по към 1000 евро на човек и те отхвърлиха тази опция, те са били посъветвани от нашите консулски чиновници да се придвижат към Мадрид или Барселона с постоянни полети от Тенерифе, които към момента се реализират по разписание, с цел да се включат в проведения чартър.  До момента обаче те не престават да упорстват да им се провежда пряк полет на по-ниска цена, което обаче е невероятно.

В ход е организация и на полет на „ България Ер “ до Обединените арабски емирства, където са изявили предпочитание да се завърнат със аероплан 50 жители на България и 30 жители на Република Северна Македония. Авиокомпанията има подготвеност според от поръчките да изпрати аероплан със 108, 140 или 180 места.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР