Снимка PixabayОбмислят промени в поставянето на ваксини в Германия. Германското

...
Снимка PixabayОбмислят промени в поставянето на ваксини в Германия. Германското
Коментари Харесай

Германското министерство на здравеопазването: Поставянето на втора доза ваксини в Германия ще се забави

Снимка Pixabay

Обмислят промени в слагането на ваксини в Германия. Германското министерство на опазването на здравето обмисля дали да не забави слагането на втора доза от имунизацията против Ковид-19 на фирмите  BioNTech и Pfizer, с цел да може лимитираните ресурси да стигнат за имунизирането на повече хора, съобщи Ройтерс, представена от " "

От документ, с чието наличие организацията се е срещнала, министерството търси мнението на самостоятелна имунизационна комисия дали да бъде забавено даването на втора доза след оптимално предвиждания в този момент период от 42 дни, откакто Англия предприе сходен ход.

През уикенда здравният министър Йенс Шпан беше подложен на много рецензии, в това число от своите консервативни политически съдружници, че Германия не е осигурила задоволително ваксини и се е забавила прекалено много с провеждането на национална имунизационна акция.

По последни данни на института " Роберт Кох " Германия е ваксинирала към 239 000 души от началото на акцията на 27 декември - по-малко от доставените до края на 2020 година 1,3 милион дози.

Според документа одобряването от Европейския съюз на имунизацията на компанията Модерна (Moderna), което се чака в сряда, би трябвало да добави още 1,5 милион дози през идните седмици. Договорите на Европейски Съюз за доставка плануват Германия да получи общо 50 милиона дози от имунизацията на Модерна тази година.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР