Снимка: pixabayНарушенията с горенето на отпадъци са ежедневие. Столична община

...
Снимка: pixabayНарушенията с горенето на отпадъци са ежедневие. Столична община
Коментари Харесай

Пулмолог: При горенето на твърди отпадъци се получава токсичен коктейл, който влияе и на ДНК-то

Снимка: pixabay

Нарушенията с горенето на боклуци са всекидневие. Столична община е осигурила средства за замяна на отоплителните уреди на 20 000 фамилии. Към момента са подадени единствено 6 000 молби за замяна на отоплителните уреди. Проверките за горенето се правят от представители на Столична община и полицията. Имаме право да влизаме в противозаконни постройки и общински жилища.

Това сподели в утринния блок на БТВ общинският консултант и ръководител на комисията по запазване на околната среда в Столична община Лорита Радева, която разяснява тематиката за мръсния въздух в София.

" Въвеждаме разнообразни ограничения. Вчера беше импортирано предложение за криминализиране на горенето на твърди боклуци. Правим всичко допустимо и приканвам за сливане на напъните на всички, с цел да решим този проблем ", съобщи още Радева.

Заедно с нея посетител беше и пулмологът доктор Александър Симидчиев. " Всички знаем за фините прахови частици, само че при горенето на твърди боклуци се отделят и летливи въглеводороди. Така се получава един отровен коктейл от доста мощни окислители, който въздейства и на ДНК-то. Фини прахови частици има през цялата година, само че този коктейл се получава при горенето на твърди боклуци. Когато ограниченията не дават резултати, би трябвало да взимаме сами ограничения. В затворени пространства можем да употребяваме пречистватели, само че наложително би трябвало да се лицензирани. Когато сме на открито, можем да носим маски, които също би трябвало да бъдат лицензирани. Не би трябвало да трансформираме този проблем в суматоха. Този проблем не е единствено на общината или на избрани обществени групи. Това е проблем на всички ", безапелационен бе доктор Симидчиев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР