Снимка PixabayМасово заболели след масова ваксинация. Съветът по здравеопазване на

...
Снимка PixabayМасово заболели след масова ваксинация. Съветът по здравеопазване на
Коментари Харесай

Над половината обитатели на Дом за възрастни хора се разболяха след ваксинация за Ковид

Снимка Pixabay

Масово болни след всеобща имунизация. Съветът по опазване на здравето на Балеарските острови е разпоредил инспекция в Дом за възрастни хора в Майорка, откакто стана ясно, че 55 от общо 110-те му жители и 14 болногледачи са с позитивни проби за ковид – шест дни след имунизирането им с препарата на Пфайзер/Бионтех.

Решението идва след няколко визити на здравната работа на Балеарските острови. Освен инфектираните, инспекцията открила и неспазване на противоепидемичните ограничения в Дома. 34 от инфектираните били приети в болница, а останалите 21 са останали в центъра, защото положението им не изисквало лекарска грижа. Останалите 55 жители на Дома са с негативни проби за COVID-19, само че са изолирани като контактни лица, осведомят испански медии.

Обитателите на Дома за възрастни хора са били ваксинирани на 30 декември, само че от здравните управляващи обясниха, че с цел да даде резултат имунизацията, би трябвало да е минала най-малко седмица. След 21 дни би трябвало да бъде сложена и втората ваксина, с цел да може имунизацията да бъде изцяло приключена.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР