Снимка PixabayКипър продължава с постепенното вдигане на ограниченията заради коронавируса

...
Снимка PixabayКипър продължава с постепенното вдигане на ограниченията заради коронавируса
Коментари Харесай

От 20 юни българските туристи ще могат да пътуват до Кипър без предварителен тестза COVID-19

Снимка Pixabay

Кипър продължава с последователното повдигане на рестриктивните мерки поради ковид и от идващия вторник отваря летищата си, с цел да одобри туристи след съвсем три месеца спиране, оповестява " Катимерини ", като се базира на АНА-МПА и Франс прес.

Страната ще приложи и упорит проект за покриване на здравните разходи на посетителите, които вероятно заболеят, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Очаква се обаче тази година да дойдат със 70 % по-малко туристи поради хаоса, породен от пандемията. " Никой тук не чака да изкара пари тази година. Поставяме основите за началото на възобновяване си през 2021 година ", е декларирал пред Франс прес заместник-министърът на туризма Савас Пердиос.

Туризмът нормално обезпечава 15 % от брутния вътрешен артикул на Кипър, само че е съществено обиден от интернационалните рестрикции за ограничение на разпространяването на ковид.

През 2019 година Кипър означи връх на пристигналите туристи - 3,97 милиона, като над 50 % от тях бяха британци и руснаци. Макар че летищата на Ларнака и Пафос ще бъдат отворени във вторник за туристи, нито Англия, нито Русия са измежду 19-те страни, жителите на които ще бъде разрешено да посетят Кипър.

Списъкът на позволените страни е направен на основата на епидемиологичните данни. Страните в него са разграничени на две категории.

В първата категория, съгласно Евронюз, влизат Гърция, Малта, България, Норвегия, Австрия, Финландия, Словения, Унгария, Израел, Дания, Германия, Словакия и Литва. Във втората категория са Швейцария, Полша, Румъния, Хърватия, Естония и Чехия.

Първоначално пасажерите и от двете категории ще би трябвало да покажат негативен тест за ковид, изработен до 72 часа преди пътуването си, само че от 20 юни единствено идващите от шестте страни от втората категория ще би трябвало да го вършат.

Според държавното управление описите ще се преразглеждат един път седмично и е евентуално към тях да бъдат прибавени и други страни.

Освен това Кипър ще покрива разноските за настаняване, хранене и грижи за тези туристи, които вероятно заболеят от Ковид-19 по време на престоя си, както и настаняването и храната на фамилиите им и околните им контакти.

Пердиос изрази вяра английските туристи да могат да посещават Кипър " в някакъв миг в средата на юли ", а съветските туристи - " малко по-късно, може би с две седмици ".

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР