Снимка PixabayКамикадзе с мотоциклет се самовзриви днес в Кета, Югозападен

...
Снимка PixabayКамикадзе с мотоциклет се самовзриви днес в Кета, Югозападен
Коментари Харесай

Четирима загинаха при самоубийствен атентат в Пакистан

Снимка Pixabay

Камикадзе с мотоциклет се самовзриви през днешния ден в Кета, Югозападен Пакистан и умъртви минимум трима бойци от пакистанско паравоенно формирование, заяви полицията. Атентаторът избрал за цел членове на отряд от граничната защита. Атентатът е осъществен в регион на града, в който продавали зеленчуци търговци от шиитската хазарейска общественост. Кета се намира покрай границата с Афганистан, съобщи Българска телеграфна агенция.

При детонацията са ранени двайсет души, в това число цивилни, посочи Азхар Акрам, почитан полицейски чиновник.Говорител на антитерористичния отдел в полицията удостовери данните за убитите и ранените. Хазарейците, които са шиити, са малцинство в Пакистан, където по-голямата част от популацията са сунити и постоянно стават жертва на атентати, осъществявани от ислямисти сунити, които ги считат за еретици.

Паравоенните елементи, контролиращи афганистанско-пакистанската граница, от години са обект на набези в този район - Белуджистан, където работят бойци на локални сепаратисти, настояващи за по-широка автономност.   

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР