Снимка: pixabayИзпитвате ли тревога, че е вероятно да останете без

...
Снимка: pixabayИзпитвате ли тревога, че е вероятно да останете без
Коментари Харесай

Как да се справим с тревожните мисли, свързани с пари

Снимка: pixabay

Изпитвате ли паника, че е евентуално да останете без пари? Тези препоръки ще ви оказват помощ да превъзмогнете чувството за неустановеност от предишното и да прекъснете порочния кръг, написа profit.bg.

Като се има поради какъв брой хора у нас живеят от заплата до заплата, няма да излъжем, в случай че кажем, че част от тях изпитват боязън от оставането без пари. Ако сте израснали в семейство с финансови проблеми, допустимо е да сте развили неподходяща настройка към парите и разнообразни паники, свързани с тях.

Изпитвате ли паника, когато давате пари за храна? Или пък несигурността ви се отключва, когато става дума за кариера? За мнозина паниката пораства, когато се пробват да си обезпечат точните облекла, обувки и визия.

Независимо защо става дума, финансовите паники не са приятни. Страхът обаче печели, в случай че не го признаваме. Когато застанете лице в лице с него, можете да коригирате нездравословните практики и да изкорените тревожните си мисли. Ето няколко метода да продължете напред.

Ако изпитвате паника, когато става дума за храна

Ако сте израснали, преглеждайки деликатно менюто в ресторанта, търсейки най-евтините оферти, евентуално знаете, че сандвичите са по-евтини от салатите и главните ястия. Днес обаче разполагате с задоволително пари, с цел да изберете каквото желаете от менюто. Въпреки това не го вършиме. Кой е верният ход?

Не е наложително да си поръчате най-скъпото ядене в ресторанта. Ако обаче установите, че постоянно си купувате най-евтините оферти в менюто, то несъмнено имате паники по отношение на храната и парите.

Разбира се, че извършването на покупки и готвенето вкъщи ще ви спестят пари. Сега обаче сте в ресторант. Значи сте решили да си позволите този разход.

Тревогите по отношение на храната не засягат единствено цената й. Понякога те се отразява върху количеството, което консумирате. В детството ви може храната на трапезата да е била разделяна строго. На по-късен стадий от живота ви, когато финансовите проблеми са зад тила ви, този факт може да предизвика проблем, като преяждане, споделя психотерапевтът Летиция Адорно.

В този случай тя предлага да се презастраховаме. Т.е. да купувате храна в обилие и да се запасявате, прибирайки я по шкафовете. Така създавате фонд за незабавни случаи, само че не преяждате.

Ако се тревожите по отношение на работата…

Ако фамилията ви не е имало сигурен източник на доходи, когато сте били дребни, евентуално имате паники в кариерен проект. Тревожите се, че можете да загубите работата си.

Например, започвайки работа, ви обзема чувството, че не принадлежите на това място и че можете да го в същата секунда. За да успокоите нервите си, използвайте паниката – безусловно! Започнете почасова работа. Така ще знаете, че имате два източника на приходи.

Ако страдате от нерешителност …

Много възрастни, които са израснали в оскъдно семейство, се усещат „ родени не под щастлива звезда “. Те постоянно мислят отрицателно във връзка с възможностите за триумф.

Не попадайте в този капан. Заслужавате да бъдете съумели, колкото и останалите. Ако не ни вярвате, тогава проучете повече историята на Опра. Прочетете записките й. Те ще ви оказват помощ да превъзмогнете тревогата си във връзка с парите.

Ако се тревожите за външния си тип

Много хора, които като деца не са могли да си разрешат нови облекла и аксесоари, порастват с чувството, че наподобяват небогати. Когато не сме уверени в положителната си визия, усещаме напън да компенсираме чувството, само че минаваме границата на оптималното.

Ако имате проблем с харченето на пари, предлагаме ви да се консултирате с терапевт. Той ще ви помогне да осъзнаете своите страсти и да започнете да контролирате навиците си на харчене.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР