Снимка: pixabayГлобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на

...
Снимка: pixabayГлобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на
Коментари Харесай

Климатичната криза е най-голямата глобална заплаха от Втората световна война насам

Снимка: pixabay

Глобалното стопляне може да провокира рецесии в областта на човешките права, каквито светът не е виждал от зверствата през 40-те години на 20 век. Това съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет на срещата на върха за климата в Мадрид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Никоя страна няма да бъде подмината от изключителното климатично състояние, сподели тя при започване на втората седмица на форума на международната организация. Бачелет добави, че правото на живот, здраве, храна, вода, заслон и развиване към този момент са наранени от климатичните промени.

Сред многото провокации за човешките права през първите две десетилетия на 21 век, изключителното климатично състояние в света съставлява може би най-голямата гобална опасност за човешките права от Втората международна война насам ", съобщи Бачелет.

По думите ѝ светът би трябвало да благодари на " всички тези милиони деца, младежи и младежи, които се опълчват и декларират гласно позициите си " за тази рецесия.

По-рано през днешния ден младата екоактивистка Грета Тунберг прикани медиите по света да не се фойкусират върху нея, а върху тези, които към този момент са наранени от климатичните промени.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР