Снимка: pixabayГърция удължава срока на изискването за представяне на отрицателен

...
Снимка: pixabayГърция удължава срока на изискването за представяне на отрицателен
Коментари Харесай

Гърция удължи изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите от България до 15 август

Снимка: pixabay

Гърция удължава периода на условието за показване на негативен PCR тест при влизане в страната от България. До 15 август сънародниците ни, идващи в Гърция по въздух и суша, ще би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди пътуването им. Същото изискване важи и за идващите от Румъния и Обединените арабски емирства, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Заетите в бранш земеделие непознати жители (сезонни работници), които изоставен Гърция до 18.08.2020 година, няма да бъдат допускани назад на гръцка територия до анулация на актуалното решение, написа Novini.bg.

Носенето на маски в затворени пространства в Гърция, в това число и на местата за поклонение, става наложително. Изключения ще се вършат единствено в заведенията за хранене. Условието няма да важи за деца под 3-годишна възраст, както и при хора с респираторни болести. Между 3 и 9 август няма да се позволяват правостоящи клиенти в питейни заведения, заведения за хранене и развлекателни центрове. 

Считано от през днешния ден до 15 август на събития като сватби, кръщенета и погребения ще могат да се събират не повече от 100 души. Удължават се и рестриктивните мерки за осъществяване на фестивали, панаири и други събития навън до края на месеца. Мерките за обществена отдалеченост по плажове, частни развлекателни яхти и туристически кораби също остават до 31 август.

От 1 август корабите ще могат да пътуват с 80% от потенциалът си. Носенето на маски става наложително към този момент и на откритите пространства на корабите - палубите. Морските и въздушните връзки на Гърция с Турция, Албания и Република Северна Македония ще останат прекъснати до 15 август. 

Обръщаме внимание, че сега в Гърция се правят масирани инспекции за съблюдаване на всички ограничаващи ограничения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР