Снимка pixabayБроят на излекуваните от коронавирус вече е по-голям от

...
Снимка pixabayБроят на излекуваните от коронавирус вече е по-голям от
Коментари Харесай

Броят на излекуваните от коронавирус вече е повече от броя на починалите

Снимка pixabay

Броят на излекуваните от ковид към този момент е по-голям от броя на умрелите. Това сподели на конференция китайският дипломат в България Дун Сяоцзюн, оповестява Българска телеграфна агенция. Според данни към 24 часа на 5 февруари има 28 018 доказани случая, от които 3859 в тежко положение, а 563 са смъртните случаи. 1153 са излекуваните, а съмнителните случаи са 24 702.

В Ухан до момента има доказани 10 017 случая, 414 са смъртни случая, а 454 са излекуваните.

Според данните към 2 февруари общо 16 чужденци в Китай са инфектирани с ковид. Сред тях няма българи. Двама от чужденците към този момент са излекувани, а останалите се лекуват в изолираност и са в устойчиво положение.

Досега в 24 страни има общо 216 доказани случая на ковид, от които 47 са излекувани и един е умрял. Девет от страните са европейски. Досега са регистрирани 12 случая в Германия, шест във Франция, по два случая в Русия, Англия и Италия и по един във Финландия, Швеция, Испания и Белгия. Досега в Европа не са регистрирани смъртни случаи.

„ От първите данни се вижда, че въпреки епидемиологичната обстановка да е комплицирана и сериозна, само че работата по предварителна защита и надзор реализира резултати ”, разяснява дипломат Сяоцзюн.

Той означи, че коронавирусната зараза се развива бързо, само че също по този начин се вижда, че по-голямата част от случаите са в леко положение, а процентите на тежките и смъртните случаи както в непознатите страни, по този начин и отвън провинция Хубей, са по-ниски.

Въз основа на данните към 3 февруари, смъртните случаи са 2,1 % в цялата страна, като 97 % от тях са в Хубей. Смъртността на ковид в провинция Хубей е 3.1 на 100, а в град Ухан - 4.9 на 100.

Като се изключи провинция Хубей, смъртността в останалата част на страната от вируса е 0.16 на 100.

При разбора на настоящите данни специалистите са открили, че огромната част от смъртните случаи са възрастни хора - повече от 80% са над 60 година, като 75% имат едно или повече предхождащи болести. Смъртността в чужбина от ковид е по-малка от 0,5%.

Посланик Сяоцзюн означи, че досега в България няма проявен случай на ковид. Той сподели, че китайското посолство у нас отдава огромно значение на предварителната защита и контрола на ковид и поддържа тясна връзка с Министерство на външните работи и други ведомства, като благодари за поддръжката и съдействието. Посолството е и в контакт с китайските жители, които живеят в България.

Десетина от китайските жители, които живеят у нас, са родени в Ухан или провинция Хубей. Шестима са пътували за празниците до Китай, само че са се върнали от дълго време, т.е. е изминал инкубационният интервал, и са здрави.

Посланик Сяоцзюн акцентира, че Китай прави всичко допустимо да управлява разпространяването на епидемията и да отбрани здравето на хората в целия свят. Той означи, че китайското държавно управление е обърнало огромно внимание на нужните стъпки за предварителна защита и надзор. Предприети са строги и всеобхватни ограничения, поставят се всички старания за обезпечаване на сигурността и здравето на хората и свеждането до най-малко на рисковете от разпространяване на вируса.

Посланикът уточни, че китайското държавно управление отдава огромно значение на здравето и сигурността на чужденците в Китай. Той означи и дейното интернационално съдействие, като разяснява, че китайските дипломатически задачи поддържат директна връзка с ведомствата на страните и рапортуват за епидемиологичната конюнктура, а през януари специалисти на СЗО са посетили и Ухан.

Дун Сяоцзюн напомни изказването на генералния шеф на СЗО, че епидемията от пневмония на ковид съставлява изключителна обстановка от интернационално значение, че СЗО не поддържа на възбраната за пътешестване и търговия с Китай.

„ Но сме очевидци, че някои огромни страни вървят в противоположна посока, разяснява още посланикът и означи, че в епохата на глобализация се нуждаем от световно съдействие при изключителни обстановка в региона на публичното опазване на здравето. В изискванията на рецесия всички страни следва да се отнасят научно и отговорно, да работят дружно за превъзмогване на компликациите ”, прикани той.

„ Появиха се и подправени вести и злонамерени спекулации против Китай, както и коренно държание против китайските жители зад граница, ние изрично се противопоставяме на това, заявява той и означи, че омразата и изолацията са по-страшни от вируса. Нашият общ зложелател е вирусът, а не китайците ”, разяснява дипломат Сяоцзюн.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР