Снимка: pixabayБългарската икономика ще се свие със 7,2 на сто

...
Снимка: pixabayБългарската икономика ще се свие със 7,2 на сто
Коментари Харесай

ЕК: Българската икономика ще се свие със 7,2% тази година, ще нарасне с 6% догодина

Снимка: pixabay

Българската стопанска система ще се свие със 7,2 на 100 тази година, преди да се възвърне с 6 на 100 следващата година съгласно оповестените през днешния ден икономическите прогнози на Европейската комисия.

За целия Европейски Съюз се чака стесняване на стопанската система със 7,5 на 100 тази година и напредък от 6,1 на 100 през 2021 година, а за еврозоната - спад от 7,75 на 100 през 2020-а, последван от напредък от 6,25 на 100 следващата година, написа Novini.bg.

Силата на българската стопанска система и позитивният външен и фискален баланс преди COVID-19 би трябвало да оказват помощ на страната да се възвърне от огромното икономическо разтърсване, провокирано от пандемията, показва Европейска комисия в оповестените си през днешния ден пролетни стопански прогнози за страните от Европейски Съюз.

През февруари, преди удара на пандемията от ковид, Комисията залагаше на напредък на българската стопанска система от 2,9 % през 2020 година. За 2019 година страната ни регистрира покачване на брутния вътрешен артикул от 3,4 на 100.

Възстановяване на икономическата интензивност се чака през втората половина на 2020 година с последователното унищожаване на ограничаващите ограничения. Очаква се вътрешното търсене да укрепне още през третото тримесечие и да продължи да пораства през четвъртото тримесечие, се показва в документа.

Европейската комисия отбелязва, че безработицата се усилва, макар че държавната поддръжка смекчава удара върху пазара на труда. За тази година упованията са безработицата да доближи 7 на 100, а през 2021 да се намали до 5,8 на 100.

Равнището на безработица се е нараснало доста след въвеждането на ограниченията против разпространяването на ковид, показва Комисията, допълвайки, че наклонността отчасти е подкрепена от завръщащи се от чужбина служащи.

Според Европейска комисия най-вече работни места ще бъдат изгубени в бранша на услугите, където нарушаването на активността се чака да продължи най-дълго. През 2019 година безработицата бе на ниво 4,2 на 100.

Номиналният напредък на заплатите след години на значителен напредък се чака да отслабне до 3,5 на 100 през 2020 година и 2,25 на 100 през 2021 година.

Европейска комисия предвижда, че потребителската инфлация ще се намали от 2,5 на 100 през 2019 година до 1,1 на 100 през 2020 година и ще остане на това ниво и следващата година.

До огромна степен обяснението за наклонността е сривът на петролните цени, показва Европейската комисия.

България посреща пандемията от COVID-19 със мощна фискална позиция, разяснява институцията, като напомня, че бюджетният остатък предходната година е достигнал 2,1 на 100.

Заради сложната макроикономическа обстановка, при която ще се усилят разноските за безработица и обществени помощи и ще намалеят приходите от налози, България ще регистрира бюджетен недостиг от 2,8 на 100 тази година и 1,8 на 100 следващата година, съгласно Европейска комисия.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР