Снимка: pixabayБългарската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ ще взема

...
Снимка: pixabayБългарската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ ще взема
Коментари Харесай

Агенцията по храните ще взема проби от всяка пратка с пилешко от Полша

Снимка: pixabay

Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/ ще взема проби за лабораторно изпитване на всяка пратка с птиче месо и субпродукти от Полша, предопределени за България. Предприетите дейности са във връзка със зачестилите известия в Системата за бързо съобщаване на храни и фуражи (RASFF) за съществуване на салмонела в пилешко, оповестиха от пресцентъра на БАБХ, съобщи Нова тв.

Птичето месо и субпродуктите ще бъдат сложени под възбрана до приемане на резултата. При позитивни резултати за съществуване на салмонела, БАБХ ще предприеме съответните законови дейности.

От БАБХ напомнят, че предходната седмица организацията е взела проби на идващите в страната ни колета с птиче месо от един и същи полски производител, след получени няколко известия за инфектирано със салмонела охладено птиче месо.

Към момента БАБХ ревизира пратка замразено пилешко, нечисто със салмонела, след получен сигнал късно нощес по нотификация в RASFF, основана от Италия. Предприети са незабавни ограничения за определяне на проследяемостта на месото. Предстои да бъде осъществена детайлна инспекция. При разкриване на налични количества от засегнатите партиди, те ще бъдат изтеглени от пазара. 

Резултатите от проверката ще бъдат публично оповестени, показват от БАБХ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР