Снимка ПиксабейВластите в Гърция въведоха нови мерки в битката с

...
Снимка ПиксабейВластите в Гърция въведоха нови мерки в битката с
Коментари Харесай

Ресторантите и театрите в Гърция ще работят само за ваксинирани срещу ковид

Снимка Пиксабей

Властите в Гърция вкараха нови ограничения в борбата с ковид. От петък до края на август всички публични места на закрито в Гърция, развлекателни центрове и питейни заведения, киносалони и театри, ще работят само за имунизирани против COVID-19 клиенти, разгласи в послание довечера министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис, заяви телевизия Скай. Заведенията ще работят с повишен, само че авансово избран брой гости. 

В петък ще стартира да работи и съответното цифрово приложение, което ще открива елементарно дали посетителят е имунизиран или не, съобщи Българска телеграфна агенция.

През лятото всички развлекателни заведения, без значение дали са на закрито и намерено, ще работят единствено със седящи клиенти и няма да бъдат допускани правостоящи. На заведенията обаче ще бъде разрешено да слагат повече маси, в сравнение с до момента.

Мицотакис съобщи, че това е процедура, която към този момент следват страни като Дания, Германия, Австрия и Люксембург. Задължителна става имунизацията на чиновниците, които работят в центрове за грижа за възрастни хора.

" Които не го създадат, ще бъдат отстранени от работа след 16 август. Защото не може тези, които се допуска да пазят тези, които са в максимален риск, да са те същите евентуални носители на този риск ", сподели гръцкият министър председател.

От 1 септември наложителната имунизация ще бъде в действие и за медицинските чиновници в публичния и частния бранш. В решението на държавното управление се планува опция и тласъци за имунизиране на военнослужещите.

Мицотакис акцентира, че съществуват " две сенки ", които пречат на бързия и финален излаз от пандемията - появяването на нападателната разновидност Делта и делът на жителите, които още се двоумят да се имунизират. Гръцкият министър председател изпрати посланието, че страната няма да бъде затворена още веднъж поради позицията на избрани хора, тъй като страната ще обезпечи независимост на болшинството и отбрана за всички, " тъй като в риск е не Гърция, а неимунизираните гърци ".

Мицотакис изключи изрично вероятността от всеобщи забрани. Той прикани тези, които се двоумят да се имунизират, да послушат младите, които употребяват своя Freedom Pass, Църквата, която изолира обособените гласове против близък, експертите, които желаят дейностите да се върнат към нормалния си темп и милионите дами и мъже, които желаят да живеят в здраве и независимост.

Междувременно основният секретар по първичната помощ в гръцкото министерство на опазването на здравето Мариос Темистоклеус разгласи, че от четвъртък стартира имунизацията на лица на възраст сред 15 и 17 години с имунизацията на " Пфайзер ". Час за имунизация на малолетните лица ще може да бъде непокътнат от всеки от двамата родители. Децата ще бъдат одобрявани във имунизационните центрове, съпроводени от родител или аставник.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР