Снимка ПиксабейСамолечението от ковид може да има фатален край. Точно

...
Снимка ПиксабейСамолечението от ковид може да има фатален край. Точно
Коментари Харесай

Румънец почина след свръхдоза парацетамол при самолечение от коронавирус

Снимка Пиксабей

Самолечението от коронавирус може да има съдбовен край. Точно това се е случило с мъж от прилежаща на България страна. Мъж от североизточния румънски окръг Ботошани е умрял вследствие на предозиране с парацетамол, откакто се опитал да се лекува самичък от COVID-19, оповестява „ Аджерпрес “.

Според шефа на Дирекцията за публично здраве Моника Адаскалицей 70- годишният мъж изпаднал в дълбока кома, а околните му извикали кола за спешна помощ.

Лекарите обаче не съумели да го спасят. Адаскалицей показва, че съгласно фамилията му мъжът имал в продължение на повече от седмица респираторни признаци като кашлица, тресчица, болки в гърдите и други.

" Пак по думите на фамилията му пациентът вземал в продължение на няколко дни с изключение на други медикаменти и по две таблетки парацетамол от 500 мг на всеки четири часа, което значи по 6 грама парацетамол на 24 часа, което е прекалено много ", споделя Адаскалицей.

Шефката на на Дирекцията за публично здраве съобщи, че в колата за спешна помощ му е бил изработен бърз антигенен тест за COVID-19, а в незабавното поделение - и PCR проучване. И двата теста са се оказали позитивни, написа btvnovinite.bg.

По думите й при хоспитализацията пациентът е имал полиорганна непълнота, в това число чернодробна непълнота, което е ускорило гибелта му. Адаскалицей подсети, че лекарите предизвестяват, че самолечението при някои заболявания катоCOVID-19 е противопоказно, а последствията от сходно решение може да са доста тежки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР