Снимка: ПиксабейМаските станаха задължителни за учениците в класните стаи. Директор

...
Снимка: ПиксабейМаските станаха задължителни за учениците в класните стаи. Директор
Коментари Харесай

Директор: Учениците трябва да са с маски, но по предмети като литература и чужд език, ще ги свалят

Снимка: Пиксабей

Маските станаха наложителни за учениците в класните стаи. Директор на столично училище обаче обяви в кои образователни часове маските ще бъдат сваляни.

 

Учениците би трябвало да бъдат с маски, колкото е  допустимо. Разбира се по предмети като литература и непознат език маските ще се смъкват. Това разяснява Данчо Калапиш, шеф на 107-о СУ.

Докато времето беше топло и проветрявавахме постоянно, нямахме проблем. В момента, в който времето застудя и е невероятно целодневното отваряне на прозорците, обстановката се утежни. Около 50% от учениците са най-вече с маски. Децата са по-отговорни и от възрастните. Те умеят да пазят себе си и другите. Маската няма да се постави в 8 и да се смъкна в 13 ч. Това не е един императив. Ще има почивки, съобщи Данчо Калапиш.

И даде образец, че децата поставят маски, когато вървят в болница или магазин.

Пред бТВ той уточни, че всички деца от 6 години нагоре са с маски от началото до края на образователния ден в Испания. По думите му обаче у нас няма потребност най-малките да са с маска, написа Novini.bg. 

Данчо Калапиш счита, че електронното образование е една " Спасителна риза ", което би трябвало да се случва до 3 седмици. Трябва обаче решенията да се взимат от регионалните щабове. Калапиш изясни, че дизайнът на уроците в електронна среда и присъствена е друг. Учителите ще би трябвало да вършат друга подготовка. Има примерни графици и всеки самостоятелно ще взема решение по какъв начин да работи.

 

В 107-о учебно заведение има 13 отсъстващи учители. Общо 19 сътрудници са минали през коронавирусна зараза.

" Това е извънредно огромен %. Почти 50% за два месеца. Непрекъснато се появява нуждата някой да бъде заместван ", уточни той.

Калапиш сподели, че който се усеща по-добре, работи у дома и не употребява болничен лист.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР