Снимка: ПиксабейЕлитен вирусолог разкри, че има хора, които след като

...
Снимка: ПиксабейЕлитен вирусолог разкри, че има хора, които след като
Коментари Харесай

Вирусолог: Някои излекувани от коронавирус могат да изградят срещу него имунитет, който да ги пази с години

Снимка: Пиксабей

Елитен вирусолог разкри, че има хора, които откакто се излекуват от ковид, основават имунитет, който да ги пази с години.

Ново изследване, представено от " Ню Йорк таймс ", демонстрира, че осем месеца след инфекцията множеството хора имат задоволително имунни кафези, с цел да отхвърлен ковид и да предотвратят наново заболяване.

Изследването още не е оповестено в профилирано научно издание, само че е най-изчерпателното за имунната памет във връзка с Ковид-19, предаде .

" Това количество клетъчна памет евентуално ще попречи на по-голямата част от хората да получават болнично лекуване поради тежко заболяване в продължение на години ", споделя ръководителят на новото изследване Шейн Кроти, вирусолог от Института по имунология в Ла Хоя.

Изследването се базира и на констатацията, че оживелите от тежък изострен респираторен синдром (ТОРС), породен от различен ковид, носят значими имунни кафези 17 година след оздравяването.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР