Снимка ПиксабейДен по-рано Международната агенция по енергетика посочи, че енергийната

...
Снимка ПиксабейДен по-рано Международната агенция по енергетика посочи, че енергийната
Коментари Харесай

Петролът достигна нови рекордни цени

Снимка Пиксабей

Ден по-рано Международната организация по енергетика уточни, че енергийната рецесия се чака да увеличи потреблението на нефт с 500 хиляди барела дневно.

Петролните фючърси нарастват до нови многогодишни върхове с помощта на прогнози за недостиг в предлагането през идващите няколко месеца, защото облекчаването на рестриктивните мерки за пътешестване, свързани с ковид, подтиква търсенето на черното злато.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през декември се покачиха за малко до 85,10 $ за барел, преди да върнат леко обратно към 84,80 $ за барел. Това е първото повишаване на петрола Брент над 85 $ за барел от октомври 2018 година насам, като се обрисува негово възходящо придвижване в границите на отминаващата седмица с към 3% - повишаване за шеста поредна седмица.

Петролните фючърси на американския лек недопечен нефт WTI с доставка през ноември пък нарастват с над 1% към 82,49 $ за барел - ново най-високо ценово равнище от октомври 2014 година Очертава се седмичен ценови растеж на американския лек недопечен нефт с към 3,8% - покачване за осма поредна седмица, предава БНР.

Петролното търсене се форсира с възобновяване на света от коронавирурсната пандемия, като спомагателен подтик идва от производителите на електрическа енергия, които стартират да се отхвърлят от доста скъпите природен газ и въглища, насочвайки се към мазут и дизелово гориво.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР