Снимка ПиксабейБългария отправи ясно послание към ЕС.Европейската комисия (ЕК) получи

...
Снимка ПиксабейБългария отправи ясно послание към ЕС.Европейската комисия (ЕК) получи
Коментари Харесай

България и други 11 държави искат заграждения по външните граници на ЕС

Снимка Пиксабей

България насочи ясно обръщение към Европейски Съюз.

Европейската комисия (ЕК) получи писмо от министрите на вътрешните работи на 12 държави-членки на Европейския съюз с искане за изменение на Шенгенския кодекс за границите и за разрешаване на инсталирането на физически заграждения по външните граници на общността. Това разгласи на конференция в Брюксел представителят на Европейска комисия Ерик Мамер, съобщи Nova.

„ Да, получихме такова писмо и ще отговорим на него “, сподели той.

На 7 октомври до Европейската комисия беше изпратен зов от ръководителите на Министерството на вътрешните работи на Австрия, България, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Гърция, Унгария, Литва, Латвия, Полша и Словакия.

 

В него се акцентира, че Шенгенският кодекс „ не планува физическо заграждение “, само че неговото създаване „ е ефикасна мярка за отбрана на границите, обслужваща ползите на целия Европейски съюз “. Авторите на писмото считат, че „ тази оправдана стъпка би трябвало да получи в допълнение съответно финансиране от бюджета на Европейски Съюз като приоритет “.

Министрите на вътрешните работи прибавиха също, че " никоя трета страна не би трябвало да може да употребява европейската система за даване на леговище, с цел да упражнява политически напън върху държавите-членки на Европейски Съюз и да ги изнудва ", написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР