Снимка ПиксабейПетел следи какво се случва с новите варианти на

...
Снимка ПиксабейПетел следи какво се случва с новите варианти на
Коментари Харесай

Откриха нов вариант на ковид, най-мутиралият досега

Снимка Пиксабей

" Петел " следи какво се случва с новите разновидности на ковид. 

Нов вид на коронавируса, C.1.2, е открит в Южна Африка и редица други страни с опасения, че е по-заразен и може да заобикаля имунизациите.

Това сочи ново предпечатно изследване на Националния институт по заразни заболявания на Южна Африка и Платформата за нововъведения KwaZulu-Natal Research, предава БГНЕС.

Новият вариант е " мутирал доста " в съпоставяне със С.1 и е с повече разновидности надалеч от първичния вирус, открит в Ухан, в сравнение с всеки друг вариант, открит до момента в международен мащаб, оповестява " Джерусалем пост ".

Въпреки че за първи път е открит в Южна Африка, C.1.2 от този момент е засечен и в Англия, Китай, Демократична република Конго, Мавриций, Нова Зеландия, Португалия и Швейцария.

Проучването открива поредно увеличение на броя на геномите на C.1.2 в Южна Африка на месечна база, възходящо от 0,2% от геномите, секвенирани през май на 1,6% през юни и по-късно до 2% през юли, сходно на нарастването, следено при Бета и Делта вариантите.

Проучването също по този начин открива, че С.1.2 има степен на мутация от към 41,8 разновидности годишно, което е съвсем два пъти по-бързо от актуалната световна степен на мутация на другите варианти. Учените обявиха, че този къс интервал на засилена еволюция се следи и при Алфа, Бета и Гама вариантите.

Повече от половината от C.1.2 последователностите имат 14 разновидности, само че са видяни спомагателни разновидности в някои от последователностите, което допуска, че еволюцията в линията продължава, съгласно изследването.

Учените подчертаха, че комбинацията от тези разновидности, както и измененията в други елементи на вируса, евентуално ще му оказват помощ да избегне антителата и имунния отговор, в това число при пациенти, които към този момент са били инфектирани с Алфа или Бета варианти. Те прибавиха, че е нужна спомагателна работа, с цел да се разбере точното влияние на тези разновидности и да се види дали те дават на варианта конкурентно преимущество пред варианта Делта.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР