Снимка PexelsЗаместник-министърът на икономиката Калина Константинова заяви, че Франция е

...
Снимка PexelsЗаместник-министърът на икономиката Калина Константинова заяви, че Франция е
Коментари Харесай

Зам.-министъра на икономиката изтъкна Франция като водещ търговски партньор на България

Снимка Pexels

Заместник-министърът на стопанската система Калина Константинова съобщи, че Франция е измежду водещите търговски сътрудници на България в Европа. През последните години стокообменът сред България и Франция надвишава 2 милиарда евро годишно, като се регистрира растеж както при износа за Франция, по този начин и при вноса.

Това съобщи Константинова на събитие на Френско-българската комерсиална и индустриална камара (ФБТИК) по случай връчване на Годишника на камарата за 2021 година, оповестиха от министерството на интернет страницата си.

Константинова е подчертала, че Франция е и скъп капиталов сътрудник, който способства за развиването на артикули и услуги с висока добавена стойност. " Дори и в този извънредно провокационен за бизнеса интервал през миналата година, е впечатляващ нестихващият възторг и интерес за взаимна икономическа активност. В този интервал на възобновяване и зараждащ се оптимизъм ще работим интензивно взаимоотношението сред Министерството на стопанската система и Френско-българската комерсиална и индустриална камара да продължи да се развива все по този начин интензивно и ползотворно и за двете страни, както и за усилване и насърчаване на търговско-икономическите връзки сред България и Франция ", е споделила зам.-министър Константинова.

На събитието са участвали посланикът на Франция Флоранс Робин и ръководителят на ФБТИК Стефан Делайе.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР