Снимка: PexelsЗам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов разкри,

...
Снимка: PexelsЗам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов разкри,
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Ваксината е в България, има 120 000 дози за 60 000 желаещи

Снимка: Pexels

Зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов разкри, че имунизацията против ковид към този момент е в България. По думите му, има 120 000 дози за 60 000 искащи и имунизирането ще стартира 2-3 дни откакто бъде утвърдено от Европейската комисия по медикаментите.

Ако се вършат описи на искащи, първата стъпка е да се създадат описи на искащи медици, безапелационен е зам.-председателят на БЛС.

Той изясни, че когато стартира имунизацията, всяка РЗИ ще би трябвало да има противоположна връзка с общопрактикуващите лекари от всяко едно обитаемо място за искащите. Втората значима е стъпка ще бъде къде да отидат те за слагане на имунизацията и в положение ли ще са след 21 дни да се сложи втората игла и да се приключи цикълът.

В бъдеще ще се издават документи кой е ваксиниран - и на български, и на британски, добави доктор Брънзалов.

Преди слагането на ваксина, няма да се правит антигенен текст. Пациентът ще бъде прегледан дали има клиника - в случай че няма признаци, не е проблем. Ако пък към този момент го е изкарал, това значи, че ще има още повече антитела, изясни лекарят.

По мотив изказванията на БЛС, че НЗОК бави и спъва финансирането на ограниченията, доктор Брънзалов изясни: Още в предходния анекс беше упоменато, че може да се вършат безвъзмездни PCR проби, както и че би трябвало да бъдат разкрити повече Коронавирус отделения поради повишаването на случаите на инфектирани. Само че, в случай че не беше нашето гледище към момента нямаше да имаме посоки.

Не може да се подписва един нормативен акт, който влиза в действие от 1 ноември - на 25 ноември. Затова БЛС взе решение за отворено писмо към премиера Борисов.

Ние нямаме сигурност и след 1 януари какво ще се случаи по отношение на работата ни, когато би трябвало да влезе идващия анекс. Аз не желая да го подписваме на 25 януари, безапелационен е доктор Брънзалов.

Да, изпращаме електронни посоки за PCR проби към този момент, удостовери той. Процесът е необратим - от тук нататък от ден на ден документи ще бъдат издавани в електронен тип, добави лекарят.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР