Снимка PexelsЗа всеки гражданин ще се осигурява по един тест

...
Снимка PexelsЗа всеки гражданин ще се осигурява по един тест
Коментари Харесай

В сряда започва разпространението на тестове за COVID-19 за домашна употреба в аптеките в Гърция

Снимка Pexels

За всеки жител ще се обезпечава по един тест на седмицa.

Ще бъде пусната и специфична интернет платформа.

Гърция вкарва безвъзмездни проби за домашна приложимост. 

В сряда стартира разпространяването на проби за COVID-19 за домашна приложимост в аптеките в Гърция и ще бъдат безвъзмездни, само че и наложителни за избрани категории жители, като възпитаници и учители.

Заместник-министърът на опазването на здравето Василис Кондозаманис съобщи, че страната ще обезпечи 10 милиона такива теста, като първата пратка идва през днешния ден, а другите две - през идващите две седмици.

В първата фаза приоритет ще имат по-големите възпитаници в гимназията, т.е. тези на възраст от 16 до 18 години, както и техните учители, предава Българска национална телевизия. От учениците и преподавателите ще се изисква да вършат проби у дома всяка седмица, 24 до 48 часа преди началото на часовете.

Ще бъде пусната и специфична интернет платформа, на която ще бъдат докладвани позитивните случаи, само че и негативните, в случай че това е категория жители, за които домашното тестване е наложително, и те ще би трябвало да имат уместно удостоверение.

Същото ще важи и за учениците - ако резултатът е позитивен, те ще би трябвало да се отчетат в платформата и по-късно да се явят на тест в здравно заведение, а при негативен резултат ще получат уверение, което би трябвало да носят със себе си на учебно заведение. Учениците, които нямат документ, няма да могат да посещават уроци.

Кондозаманис акцентира, че домашните проби по никакъв метод не могат да заместят епидемиологичното наблюдаване, само че са в допълнение средство за самостоятелна самодиагностика и самоотбрана за ранна диагностика и уединяване на асимптоматични случаи.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР