Снимка: PexelsЗа тази ваксина се говори много в последниет седмици.

...
Снимка: PexelsЗа тази ваксина се говори много в последниет седмици.
Коментари Харесай

АФП: Ето как действа ваксината на Модерна

Снимка: Pexels

За тази ваксина се приказва доста в последниет седмици. Сега разгласи и тъкмо по какъв начин работи тя.

Ваксината на " Модерна " против ковид, за която неотдавна беше потвърдено, че има 94% резултатност, кара човешката имунна система да създава мощни антитела, които устоят най-малко три месеца, демонстрира изследване, заяви Агенция Франс Прес.

Изследователи от Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания (NIAID), който е взел участие в създаването на лекарството, са изследвали имунния отговор на 34 възрастни участници, млади и по-стари, от първия стадий на клинично изпитване.

В New England Journal of Medicine те обявиха, че антителата, които стопират вируса SARS-CoV-2 да не нахлуват в човешките кафези, " понижават леко с течение на времето, както се чака, само че остават нараснали при всички участници 3 месеца след имунизация. "

Ваксината, наречена mRNA-1273, се ползва в две инжекции с период от 28 дни. Въпреки че броят на антителата избледнява с течение на времето, това не е наложително причина за безпокойствие.

Директорът на NIAID Антъни Фаучи и други специалисти обявиха, че е доста евентуално имунната система да запомни вируса, в случай че бъде наново изложена по-късно и по-късно да създаде нови антитела. Обнадеждаващо, изследването сподели, че имунизацията задейства избран вид имунни кафези, които би трябвало да оказват помощ в по този начин наречения отговор на паметта, само че единствено по-дългосрочното изследване ще удостовери дали това в действителност е по този начин.

Ваксината на " Модерна " ще бъде оценена от съвещателен комитет на Администрацията по храните и медикаментите (FDA) на 17 декември и скоро може да бъде включена за незабавно утвърждение. Подобно на друга ваксина, създадена от Pfizer и BioNTech, тя се основава на нова технология, която употребява генетичен материал.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР