Снимка PexelsВсички лица над 10-годишна възраст ще бъдат тествани за

...
Снимка PexelsВсички лица над 10-годишна възраст ще бъдат тествани за
Коментари Харесай

Всички граждани над 10 години ще бъдат тествани в Словакия

Снимка Pexels

Всички лица над 10-годишна възраст ще бъдат тествани за ковид в Словакия, съгласно на държавното управление, съобщава " Дойче веле ”, представена от БГНЕС.

За задачата ще бъдат мобилизирани до 8000 военнослужещи и 50 000 държавни чиновници, в това число служители на реда и пожарникари, разгласи министърът на защитата Ярослав Над. Безпрецедентният план ще бъде осъществен в интервала 23-25 октомври в огнищата на болест, а по-късно обсегът му ще се разшири.

Министър-председателят Игор Матович акцентира значимостта тестванията да обзет оптимално количество хора. Алтернативата на това е заключване на национално равнище.
До момента вирусът SARS-CoV-2 в Словакия е регистриран измежду 29 835 души. От заболелите 88 са умряли, а 7 359 са оздравели.

На 1 октомври в Словакия беше въведено изключително състояние, което би трябвало да помогне на управляващите да се оправят с възходящите темпове на разпространяване на коронавирусната зараза. То ще е с дълготрайност 45 дни. Забранява се събирането на повече от 6 души на едно място, като нарушителите са застрашени от санкция в размер до 1 659 евро.

На 17 октомври в Братислава се организира протестна акция против възбраната на управляващите по отношение на провеждането на футболни мачове и намаляване на ограничаващите ограничения.

Стигна се до конфликти със силите на реда, в резултат на което полицията употребява сълзотворен газ и водно оръдие против протестиращите. Извършени бяха и няколко ареста.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР