Снимка PexelsВластите в Гърция отново алармираха, че българските туристи сеят

...
Снимка PexelsВластите в Гърция отново алармираха, че българските туристи сеят
Коментари Харесай

Никос Хардаляс: 20% от заразените туристи в Гърция са българи

Снимка Pexels

Властите в Гърция още веднъж сигнализираха, че българските туристи сеят COVID-19 по курортите. Този път в ролята на представител влезе заместник-министърът за гражданска отбрана в страната Никос Хардаляс. “Близо една пета от инфектираните туристи в Гърция, пристигнали сред 1 и 19 юли, са българи ”, съобщи той пред в. “Катимерини ”, предава struma.bg.

Като цяло болестта идва най-вече от гости от прилежащи страни. Според министъра 76% от всички 295 гости, дали позитивни проби, са от Балканите. От тях 78 са сърби, 63-ма – българи, 61 – румънци, 23-ма – албанци. От позитивните 53-ма дейни са на територията на Гърция, 207 са се върнали в страните си, а 35 са оздравели и остават в страната. Данните още веднъж наливат вода в мелницата на всички, които приканват да се затворят границите за туристи от страните с взрив на инфектирани. С темповете на позитивни проби България е измежду най-застрашените от сходно решение. Днес бяха оповестени 325 нови случаи у нас за последните 24 часа. В същото време Гърция записва от началото на пандемията 4007 доказани случая, от тях дейни са единствено 435. Починалите са 195.

Междувременно гръмна скандал, че гръцкият министър председател Кириaкoc Мицoтaкиc е обвинил в Брюксел България и Румъния, че надуват данните за инфектираните, с цел да издействат повече пари от Европейски Съюз. Версията е огласена от румънcкaтa журнaлиcткa Кoрa Мунтян, само че към този момент не е коментирана от управляващите в Атина. Епидемията настава застрашително на Балканите. От на следващия ден Черна гора още веднъж е в ексклузивен режим поради внезапно нарасналите се случаи на ковид. Краят на епидемията бе разгласен на 2 юни, а тогава инфектираните бяха едвам няколкостотин. Сега те са 1920. Починалите са 26 души. От сутринта в общините, които са главен риск за разпространяването на COVID-19, ще има по-строги ограничения, в останалите обаче те ще се облекчат. Продължават да не работят нощните клубове, да не се провеждат сватби, да не са позволени даже частни празненства като рождени дни и музикално, развлекателни стратегии в питателните заведения.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР