Снимка: PexelsВаксинационният сертификат за пътуване в Европа влиза в сила

...
Снимка: PexelsВаксинационният сертификат за пътуване в Европа влиза в сила
Коментари Харесай

Ваксинационният сертификат за пътуване влиза в сила от днес

Снимка: Pexels

Ваксинационният документ за пътешестване в Европа влиза в действие от през днешния ден. Той е обвързван със заповедта на служебния министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, с която той утвърди образците за Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз (EU DIGITAL Коронавирус CERTIFICATE) за осъществена имунизация против COVID-19, оповестиха от пресцентъра на Министерството.

В заповедта под формата на приложения са посочени образците за Цифрови Коронавирус документи на Европейски Съюз (EU DIGITAL Коронавирус CERTIFICATE) за приключена имунизационна скица, за незавършена имунизационна скица и за приключена смесена имунизационна скица.

Сертификатът се основава в електронния имунизационен указател след регистриране на осъществената имунизация и се дава по искане на лицето, получило ваксина против COVID-19, от медицинския експерт, приложил имунизацията или от общопрактикуващия доктор.

Ваксинираните лица ще могат да смъкват своя цифров документ в електронен формат от интернет страницата на Националната здравна осведомителна система - https://his.bg.

За всички осъществени до през днешния ден имунизации ще бъдат основани Цифрови Коронавирус документи на Европейски Съюз, като жителите ще могат да ги получат по общия ред.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР