Снимка: PexelsВажна среща днес. Ще се обсъжда ситуацията в Украйна.Съветът

...
Снимка: PexelsВажна среща днес. Ще се обсъжда ситуацията в Украйна.Съветът
Коментари Харесай

На среща днес: Обсъждат ситуацията в Украйна

Снимка: Pexels

Важна среща през днешния ден. Ще се разисква обстановката в Украйна.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира неофициална среща за обстановката в Украйна с присъединяване на пратеници  от самопровъзгласилите се национални републики  Донецк и Луганск (ДНР и ЛНР) в сряда.

Това сподели представител на съветската задача на Организация на обединените нации пред ТАСС, представени от news.bg.

" Срещата с присъединяване на пратеника на ЛНР Владислав Дейнего и пратеника на ДНР Наталия Никанорова  ще се организира на 2 декември от 17:00 часа (българско време) ", сподели Фьодор Стржижовски, представител на Руска задача в Организация на обединените нации.

Той добави, че събитието ще се проведе  по самодейност на Русия.

" Срещата беше проведена, с цел да даде на страните по споразуменията от Минск, на членовете на Нормандия четворка и на всички заинтригувани членове на Съвета опция да обсъдят компликациите при използването на Резолюция 2202 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на осъществяването на " Пакета от ограничения за осъществяване на Минските съглашения " добави той.

Срещата на върха на нормандския квартет се организира в Париж на 9 декември 2019 година

Списъкът от неотложни ограничения, които тя дефинира, включваше всеобхватно преустановяване на огъня, отдръпване на силите, продан на военни пленници за всички и съглашение за разкриване на повече контролни пунктове за разцепването линия.

Специална уговорка в официалното съобщение беше отдадена на политическата част от уреждането на Донбас.

Той засегна въпроса за установяването в украинското законодателство на непрекъсната основа на набор от специфични правила за самоуправление в някои области на Донецка и Луганска области и включването в законодателството на " формулата на Щайнмайер " по метода, по който беше контрактувано от нормандския квартет и контактната група.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ген. Руслан Хомчак разгласи в края на ноември, че  няма " чисто военно решение " по въпроса за възвръщането на   от Киев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР