Снимка: PexelsВ САЩ са ваксинирани 296,4 милиона, напълно ваксинирани с

...
Снимка: PexelsВ САЩ са ваксинирани 296,4 милиона, напълно ваксинирани с
Коментари Харесай

Повече от половината възрастни американци с поне една доза ваксина

Снимка: Pexels

В Съединени американски щати са имунизирани 296,4 милиона, изцяло имунизирани с две дози са 135,8 милиона души.

Повече от 60% от възрастното население на Съединени американски щати е получило най-малко една доза ваксина, в 12 щата тази цифра доближава 70%. Това разгласи президентът Джо Байдън от Белия дом, оповестява ТАСС. " На 4 май се обърнах към американците, тъй че 70% от възрастното население да получи най-малко първата доза от имунизацията до 4 юли - Деня на независимостта. Към днешна дата 12 щата към този момент са достигнали това значим стадий ", сподели той. " Очакваме повече щати да доближат това равнище тази седмица. В цялата страна 63% от възрастните са получили първата доза ". " 73% от американците над 40 са получили първата си доза от имунизацията. Ние призоваваме хората под 40 да бъдат по-активни. Ако се ваксинирате тази седмица, ще бъдете изцяло имунизирани до 4 юли ", сподели още той, представен от БГНЕС.

Според университета " Джон Хопкинс " от началото на пандемията в Съединени американски щати са открити над 33,2 милиона случая на коронавирусна зараза, а 595 422 души са умряли. Страната се подрежда преди всичко в света и по двата индикатора.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР