Снимка: PexelsВ Русия вече 100 000 души са се ваксинирали

...
Снимка: PexelsВ Русия вече 100 000 души са се ваксинирали
Коментари Харесай

В Русия ваксинираха 100 000 души

Снимка: Pexels

В Русия към този момент 100 000 души са се ваксинирали против Ковид-19. В страната първи я записаха. Очаква се по-мащабна имунизация да стартира идната седмица.

Над 45 000 души по света вземат участие в тестванията на съветската ваксина " Спутник Ве ". Имунизацията във федерацията към този момент стартира.

Михаил Мурашко, министър на опазването на здравето на Русия: Досега над 100 000 жители към този момент са имунизирани. Ваксината " Спутник Ве " се доставя във всички райони на Русия.

Руската ваксина се слага на две дози - втората е три седмици след първата. Сред първите имунизирани ще са медици и учители.

Кирил Дмитриев, началник на съветския Фонд за директни вложения: Ваксината стана една от първите регистрирани в света. Защо? Защото използвахме в основата й безвреден и човешки аденовирусен вектор. Той е изучаван с години и това беше също една от аргументите да одобрим имунизацията още през август. Споменах за успеваемост над 90%, в действителност достигнахме успеваемост над 95%, в случай че я измерваме на 42-ия ден след първата инжекция.

Невъзможно е да се разболеете от Коронавирус от имунизацията, тъй като тя съдържа единствено кода на този вид ковид. Използването на два разнообразни вектора или два преносителя на болестта я прави още по-ефикасна, изясни съветският представител.

Близо 2 милиона и 400 000 са записаните с ковид в Русия. Страната е на четвърто място в света по инфектирани след Съединените щати, Индия и Бразилия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР