Снимка: PexelsВ Италия обмислят сериозно затягане на мерките между 3

...
Снимка: PexelsВ Италия обмислят сериозно затягане на мерките между 3
Коментари Харесай

В Италия затягат сериозно мерките за католическия Великден

Снимка: Pexels

В Италия обмислят съществено стягане на ограниченията сред 3 и 5 април - интервал, който включва католическия Великден и Светли понеделник, оповестиха източници пред АНСА, откакто администрацията на премиера Марио Драги организира диалози с районните държавни управления и други локални управляващи по отношение на нови ограничавания.

Правителството на Драги би трябвало да наложи нов режим на ограничения, който ще е в действие от 15 март до 6 април, откакто инфектираните с COVID-19 внезапно нарастват в Италия, допълват източниците.

Червеният код е оптималното равнище в системата за предизвестие на Италия за ограничение на ковид.

В алените зони магазините, продаващи артикули, които не са от първа нужда, са затворени, заведенията за хранене и питейните заведения не могат да обслужват клиентите и учениците би трябвало да учатз отдалечено и други

Здравният министър Роберто Сперанца сподели по време на държавното съвещание, че " бялата зона ", която е с невисок риск от заразяване, ще бъде освободена от Великденските ограничавания.

В момента Сардиния е единствената бяла зона в Италия.

Губернаторът на региона Емилия-Романя Стефано Боначини, ръководител на италианската конференция на районите, е дал " позитивна оценка " на постановлението с ограниченията, които държавното управление би трябвало да показа, показват източниците.

Боначини, приветства обстоятелството, че постановлението дава опция на губернаторите да постановат ограничения на провинциално равнище, в случай че заразяването е изключително високо в съответна област в даден район.

" Вирусът се уголемява и (имаме нужда) от ограничаващи ограничения през днешния ден, с цел да спасим лятото ", настоя Боначини.

" Колкото по-скоро действаме, толкоз по-добре. Необходима е оптималната нерешителност и здравомислие ", настоя още Боначини.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР