Снимка PexelsУчените са работили върху създаването на разтвор с антивирусни

...
Снимка PexelsУчените са работили върху създаването на разтвор с антивирусни
Коментари Харесай

Турски лекари разработват спрей, който да унищожава вируса за минутка

Снимка Pexels

Учените са работили върху основаването на разтвор с антивирусни свойства оше преди началото на пандемията.

Ето какво вършат сега:

Според екипа, създал спрея, разтворът предотвратява възпроизводството на бактерии и вируси, оповестява турският вестник „ Дейли сабах “.

Д-р Ахмет Юмит Сабанджъ, един от учените, работили по създаването, показва, че при проучванията, извършени от екипа, било открито, че разтворът убива вируса в устата и носа и по този начин се стопира навлизането му в клетките. По думите му, в случай че разтворът може да предотврати заразяване, той може да е положително средство за отбрана.

Проф. доктор Шехиме Гюлсюн Темел, различен от екипа учени, акцентира, че с проучванията било потвърдено, че разтворът убива вируса за минута и не поврежда епителните кафези на мукозните мембрани, а даже има лековит резултат върху тези кафези.

Учените са работили върху основаването на разтвор с антивирусни свойства преди началото на пандемията, само че след експлоадирането й са се фокусирали особено върху създаването на артикул, който да унищожава ковид SARS-CoV-2.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР