Снимка: PexelsТемператури до 34 градуса се очакват в края на

...
Снимка: PexelsТемператури до 34 градуса се очакват в края на
Коментари Харесай

Температурите скачат до 39 градуса в края на седмицата

Снимка: Pexels

Температури до 34 градуса се чакат в края на работната седмица, сочи прогнозата на синоптиците. В София живакът ще стигне 33-34 градуса, а до неделя ще доближи стойности от 38-39 градуса на обособени места. 

Валежи ще има на все по-мялко места в страната, сподели за Българска телеграфна агенция основен помощник доктор Анастасия Стойчева, началник на Отдел " Метеорологични прогнози " в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В сряда, основно в Източна България и в планините, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. По-съществени количества превалявания се чакат още веднъж в Североизточна България.

След сряда и по Черноморието ще стане доста топло, с температури над 30 градуса. 

В цялата страна ще е изсъхнало. В самия завършек на седмицата температурите ще се възстановяват. В множеството региони ще са сред 30 и 35 градуса. Ще има и краткотрайни следобедни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Много огромна е вероятността за градушки. 

По морето това лято няма да има продължителни интервали с превалявания и температурите няма да са ниски. 

Според сезонната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология лятото у нас ще е с температури, близки до естествените, или по-високи. Повече превалявания ще паднат в регионите на Западна и Централна България, основно в планините.

Най-високата температура през лятото у нас е измерена в Садово през 1916 година - 45,2 градуса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР