Снимка: PexelsСветовната здравна организация държи на позицията, че все още

...
Снимка: PexelsСветовната здравна организация държи на позицията, че все още
Коментари Харесай

СЗО: Още има надежда за овладяване на пандемията

Снимка: Pexels

Световната здравна организация държи на позицията, че към момента има вяра за преодоляване на пандемията на ковид, макар близо 750 000 смъртни случаи и 20 милиона инфектирани.

Въпреки двете мрачни цифри, които се чака да бъдат достигнати до дни, СЗО съобщи, че в никакъв случай не е късно да се подхващат дейности за потушаване на рецесията с COVID-19, която обхвана планетата.

“Тази седмица ще достигнем 20 милиона регистрирани случаи COVID-19 и 750 000 смъртни случаи ”, сподели шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус по време на виртуална конференция, представен от БГНЕС.

„ Зад тази статистика се крият огромна болежка и страдалчество. Всеки изгубен живот има значение. Знам, че доста от вас скърбят и че това е сложен миг за света. Но желая да бъда явен: има първи проблясъци на вярата и … в никакъв случай не е късно да се обърне процесът ”, добави той.

Гебрейесус даде образци за страни, които сполучливо работят за преодоляване разпространяването на вируса, имайки поради Нова Зеландия и Руанда.

Той също по този начин похвали Англия и Франция за предприемането на ограничения за справяне с нови експлоадирания на болестта, като налагане на блокировки към огнища в Северна Англия и налагането на наложителното носене на маски в оживените открити пространства в Париж.

“Моето обръщение е кристално ясно: потискайте, потискайте, потискайте вируса ”, сподели той.

“Ако дейно потискаме вируса, можем умерено да отворим обществата ”, съобщи Тедрос Адханом Гебрейесус.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР