Снимка: PexelsСпециализираната прокуратура започва проверка на рекордно високите цени на

...
Снимка: PexelsСпециализираната прокуратура започва проверка на рекордно високите цени на
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверка на рекордно високите цени на борсовия ток.

Снимка: Pexels

Специализираната прокуратура стартира инспекция на рекордно високите цени на борсовия ток.

Припомняме, че предходната седмица цената за мегават час мина 400 лв.. Малко по-късно Асоциацията на организациите на българските работодатели изпрати писмо до министър-председателя Стефан Янев с искане за незабавни дейности за цените на тока, оповестява Българска национална телевизия.

Проверката е по сигнал на различно-търговски организации, прецизираха от прокуратурата. Наблюдаващият прокурор е изискал документи и информация от разнообразни институции като Министерство на енергетиката, Български енергиен холдинг и Българска самостоятелна енергийна борса. Той е постановил и осъществяване на избрани дейности от страна на ДАНС.

" В този миг не можем да създадем заключения, защото инспекцията е предоставена в доста непосредствен интервал от време и се чакат отговор от институциите и осъществяване на дейности от ДАНС. След приемане на всички документи, наблюдаващият прокурор ще направи разбор и ще реши или да откаже формиране на досъдебно, или да образува досъдебно произвеждане ", сподели Христо Кръстев, представител на Специализираната прокуратура.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР