Снимка: PexelsСлучаите на коронавирус в Южна Корея отново започнаха да

...
Снимка: PexelsСлучаите на коронавирус в Южна Корея отново започнаха да
Коментари Харесай

Случаите на коронавирус в Южна Корея отново започнаха да се увеличават

Снимка: Pexels

Случаите на ковид в Южна Корея още веднъж започнаха да се усилват. През последното денонощие в страната бяха отчетени над 500 новозаразени, което се случва в трети следващ ден. Това е най-бързото разпространение на инфекцията в страната от ранните стадии на пандемията, съобщи Асошиейтед прес.

Регистрираните през днешния ден случаи са 504, с което общият брой на инфектираните се усилва до 33 375, в това число 522 умряли.

Близо 330 от новозаразените са в региона на столицата Сеул, където живее близо половината от 51-милионното население на страната. Здравните управляващи се борят да овладеят предаването на вируса, обвързвано с лечебни заведения, учебни заведения, сауни, гимнастически салони и военни поделения.

Увеличаване на случаите се регистрира и в други огромни градове, в това число Тегу, който бе епицентърът на болестта при предходната мощна вълна в страната от края на февруари и март.

Новото усилване на епидемията пристигна, откакто през октомври управляващите смекчиха рестриктивните мерки за обществена отдалеченост до най-ниското ниво в опит да поддържат отслабената стопанска система.

На високорискови местоположения като нощни клубове и караоке питейни заведения бе позволено още веднъж да отворят, а феновете се върнаха по стадионите. Тази седмица обаче някои от рестриктивните мерки бяха върнати и може да се наложи ново блокиране на икономическата активност, в случай че разпространяването на патогена не се забави.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР