Снимка PexelsСледващия петък Комисията за висше образование на профсъюза се

...
Снимка PexelsСледващия петък Комисията за висше образование на профсъюза се
Коментари Харесай

Персоналът на британските университети подкрепи провеждането на стачка

Снимка Pexels

Следващия петък Комисията за висше обучение на профсъюза се чака да вземе решение дали ще бъде извършена цялостна стачка или протестни дейности под друга форма. 

Прекъсването на работата на английските университети тази зима наподобява ще бъде доста по-голямо, откакто личният състав им поддържа стачката за заплатите и изискванията на труд, присъеднявайки се към сътрудниците си, които гласоподаваха по-рано тази седмица за стачка по отношение на пенсиите. 

Общо 58 университети към този момент поддържаха стачките, а към тях могат да се причислят и други, откакто Съюзът на университетите и колежите разгласи, че обмисля ново броене на бюлетините от гласуването на някои места, в това число в Университета в Нюкасъл, където единствено един глас не доближи за събиране на 50%, каквото е условието по закон за оповестяване на стачка, предава БНР.

Генералният секретар на профсъюза Джо Грейди съобщи, че същински се надява да не се стигне до спиране на образователния развой, тъй като нито личният състав, нито студентите го желаят, само че напълно зависи от работодателите да престанат на подценяват пенсии, заплащането и изискванията на труд и най-сетне да покажат, че ценят хората, които работят за тях. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР